LES CHÂTEAUX de BRUNIQUEL  www.bruniquel.fr

De kastelen van Bruniquel zijn gelegen in één “des plus beaux villages de France”: Bruniquel. Ze liggen tussen de rotsachtige valleien van de Aveyron en de Vère. Ze bevatten een middeleeuws en een renaissanceslot binnen dezelfde muren.

Volgens de legende werd de donjon (“de toren van koningin Brunehaut”) gebouwd in de VIe eeuw. De ridderzaal is vrij goed bewaard gebleven, evenals de keuken en de eetzaal. Buitengewoon mooi is renaissancegalerij, 90 meter boven de falaise, met een prachtig panorama uiteraard. Het kasteel heeft ook een paar merkwaardige ruimtes, onder andere een barokke schouw, een oude kapel die omgebouwd werd tot keuken, en een collectie archeologische vondsten uit de grotten vlakbij. Op de binnenplaats is er een decorstuk van een film overgebleven: de waterput werd speciaal gebouwd voor de film Le Vieux Fusil. Na de opnames heeft men hem gewoon bewaard.

 

 

 

CHÂTEAU d’ASSIER

In Assier liggen de overblijfselen van het Château d’Assier. Het werd gebouwd door de krijgsman Jacques Galiot de Genouillac. Van het kasteel, dat in 1535 werd voltooid, resteert alleen nog de toegangsvleugel met zijn fraaie portiek. Het mooiste deel van het interieur is de bewerkte trap. De kerk die tussen 1540 en 1550 is gebouwd is nog helemaal intact. Rondom de kerk loopt een bijna 100 meter lange fries (uitgebreide, verhalende voorstelling). Dit doorlopend beeldhouwwerk is voorzien van ruiters, infanteristen en artilleristen. De graftombe van deze krijgsman bestaat uit een liggend beeld in hofkleding op een marmeren sarcofaag. In Assier kunt je ’s avonds naar een prachtige sterrenhemel kijken. De plaats ligt namelijk in het gebied met de donkerste hemels van Europa.

Duiventil
Duivenliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de 16de-eeuwse duiventil van Jacques Galiot. De duiventil ligt ten noorden van Assier aan de weg tussen Lacapelle en Marival.
Het 11 meter hoge gebouw bevat zo’n 2300 aparte nestkamers. De vogels vliegen in en uit via het boven op het dak staande lichtkoepeltje.

 

 

 

CHÂTEAU de CASTELNAU-BRETENOUX 

                                    WWW.CASTELNAU-BRETENOUX.MONUMENTS-NATIONAUX.FR

Het kasteel ligt in het dorp Prudhomat, 3 kilometer van Bretenoux. Dit kasteel werd in de 12de eeuw gebouwd door de baronnen van Castelnau rondom de massieve donjon. Vanaf de ommuring heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Met zijn gigantische verdedigingssysteem is het driehoekige Château de Castelnau-Bretenoux een van de beste voorbeelden van middeleeuwse militaire architectuur. De bezichtig neemt ongeveer twee uur in beslag.

 

 

CHÂTEAU de GRAMONT  www.gramont.monuments-nationaux.fr

Gebouwd in de 14de eeuw op de resten van het eerste kasteel, waarvan slechts een versterkte toren (de toren Simon de Montfort) nog overgebleven is. Het huidige gebouw bestaat uit twee afzonderlijke delen: het gotische poortgebouw verbindt de Renaissance vleugel.

 

 

 

CHÂTEAU de BONAGUIL  WWW.CHATEAU-BONAGUIL.COM

Château de Bonaguil is een fort op het grensgebied van Quercy en de Périgord. Het ligt op het grondgebied van de gemeente Saint-Front-sur-Lémance maar is eigendom van de buurgemeente Fumel in het departement Lot-et-Garonne (Aquitanië). Het is geklasseerd als historisch monument sinds 1862.

Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw, maar volledig verbouwd op het einde van de 15e en 16e eeuw door Bérenger de Roquefeuil. Hij voegde alle militaire verbeteringen toe die bestonden op het einde van de middeleeuwen. Daardoor ontstond een parel van militaire architectuur van 7500m².

De naam komt van bonne aiguille wat goede naald betekent en refereert aan de defensieve lokatie: een steil, rotsachtig uitsteeksel, perfect om een kasteel op te bouwen. Tussen de valleien van de Thèze en Lemance.

 

 

 

FORTRESSE de PENNE  www.chateaudepenne.com

Een arendsnest boven de rivierkloof van de Aveyron. Het fort is uit de 12e eeuw en de unieke ligging had tot gevolg dat het een leidende rol had in de geschiedenis van de Quercy.

Sinds 450 jaar is het vervallen tot een ruine, maar momenteel is men bezig met de heropbouw. Er worden nu diverse animaties geboden.

 

 

château de larroque-toirac   www.chateauTOIRAC.com

 

 

Château de Cénevières  www.chateau-cenevieres.com/en/

 

 

 

 

CHÂTEAU de MONTAL

                         Château de Montal, 46400 Saint-Jean-Lespinasse

 

 

 

ABBAYE de BEAULIEU-en-ROUERGUE

                                   WWW.BEAULIEU-EN-ROUERGUE.MONUMENTS-NATIONAUX.FR